About

At Web2learn we believe in the potential of social and open technologies for the benefit of education, training and social inclusion. 

Who we are

A team of experts qualified in the development and management of digital solutions for open and social learning.

Contact

Please feel free to contact us by email or by filling our contact form.

Posts

Collection of citizen science resources for language students and teachers (in Greek)

Καλωσήρθατε! Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε μια επιμελημένη συλλογή εισαγωγικών πηγών με αντικείμενο την Επιστήμη των πολιτών (citizen science).

Η συλλογή αυτή έχει σκοπό να εξοικειώσει φοιτητές πανεπιστημίου που σπουδάζουν διδακτική των γλωσσών ή και καθηγητές γλωσσών σχετικά με την Επιστήμη των πολιτών, μια καινοτόμα προσέγγιση ενασχόλησης των πολιτών με την επιστήμη. Ο τρόπος που θα επιτευχθεί ο σκοπός αυτός είναι η  συμμετοχή στη Δοκιμασία (Challenge) με θέμα “Επιστήμη των πολιτών και διδασκαλία γλώσσών“. Η Δοκιμασία αυτή έχει τη μορφή του hackathon, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες κινητοποιούνται σε μικρές ομάδες συνδράμοντας στην εξεύρεση λύσης.

Νέο! Εδώ θα βρείτε τις διαφάνειες της παρουσίασης

Η Δοκιμασία που οργανώνουμε πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης μεγάλης κλίμακας DigiEduHack 2020, μιας παράλληλης διοργάνωσης Δοκιμασιών σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και για διαφορετικές θεματικές, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη Δοκιμασία διοργανώνεται από τη Web2Learn, εταίρο στο πανευρωπαϊκό έργο INOS στις δράσεις του οποίου και εντάσσεται.

Πηγές για την επιστήμη των πολιτών (EτΠ) στα ελληνικά

  1. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ): Επιστήμη των Πολιτών: Οι πολίτες παίρνουν την επιστήμη στα χέρια τους Κατατοπιστικό αφιέρωμα που αναφέρεται: στις 10 αρχές της ΕτΠ, στο προφίλ των συμμετεχόντων στην ΕτΠ, στις έννοιες της Ανοικτής Επιστήμης και της Ανοικτής Συμμετοχής, στα ερευνητικά πλαίσια στο οποίο μπορεί να συμβάλει η ΕτΠ, στην υποστήριξή που μπορεί να παρέχει στους πολιτιστικούς φορείς, στα βασικά της «εργαλεία», σε μελέτες περίπτωσης από την ελληνική πραγματικότητα και στις προοπτικές της.
  2. Μαθαίνω και γνωρίζω τη φύση μέσα από την επιστήμη των πολιτών, Παιδιά μένουμε σπίτι (blog για γονείς και παιδιά που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα). Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την ΕτΠ που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο απασχόλησης στην τάξη (π.χ. Ευέλικτη ζώνη) ή και τηλεκπαίδευσης. Δίνει πρόσβαση σε εφαρμογές ΕτΠ κατάλληλες για παιδιά (οι εφαρμογές στα αγγλικά).
  3. Citizen Science – Γίνε ερευνητής στην καθημερινή ζωή – Συνοδευτική παρουσίαση
  4. OpenAIRE webinar on Citizen Science: Επιστήμη των Πολιτών στην Εκπαίδευση: Οι μαθητές ως ερευνητές – αναλύουν, μελετούν, παρουσιάζουν, δημοσιεύουν, Ελληνογερμανική Αγωγή (YouTube). Η χρήση της ΕτΠ στην εκπαίδευση & παραδείγματα.
  5. Citizen Science – Γίνε ερευνητής στην καθημερινή ζωή – Οδηγός για τον εκπαιδευτικόΑνήκει στην ενότητα “Γνωριμία με την Επιστήμη των Πολιτών”, μια πρωτοβουλία της  VodafoneNextGeneration
  6. Τρία παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα, όπου η Επιστήμη των Πολιτών συμβάλει ενεργά στις επιστημονικές εξελίξεις. Δείτε εδώ.

Συνδιοργανώτριες: Κατερίνα Ζούρου, Αγγελική Τσέλιου, για το έργο INOS.

Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ’ αυτήν πληροφοριών.